Lord Vayaa Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 #include<iostream> #include<string> using namespace std; int main() { string odp1; cout<<"***Program o wiedzy geograficznej***\n"; cout<<"1. W jakim kraju mieszkasz? \n"; cin>>odp1; cin.ignore(); if (odp1==(TUTAJ NIE WIEM CO WPISAC!!!!!!!!!!!!!!CHODZI MI O KRAJ POLSKA)) { cout<<"Brawo\n"; } else { cout<<"Zle\n"; } cout<<"Koniec nacisnij enter aby zakonczyc"; getchar(); return 0; } Mam takie cos i nie wiem co tam wpisac jak wpisze if (odp1==polska) to nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 #include<iostream> #include<string> using namespace std; int main() { string odp1; cout<<"***Program o wiedzy geograficznej***\n"; cout<<"1. W jakim kraju mieszkasz? \n"; cin>>odp1; cin.ignore(); if (odp1=="polska") { cout<<"Brawo\n"; } else { cout<<"Zle\n"; } cout<<"Koniec nacisnij enter aby zakonczyc"; getchar(); return 0; } ? http://www.cplusplus.com/reference/string/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Lol nie pomyslalem dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi