Muximan Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Mam problemik jak mam stworzony obiekt a w nim keyboard_string to mi dziala ale jak zrobic: 1.ze jak nacisne enter to przejdzie mi linijke nadul? 2.jak zrobic zebym np.pisal na czerwono a nie na czarno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 1. Step: GML if (keyboard_check_pressed(vk_anykey)) str+=keyboard_lastchar; 2. Draw: GML draw_set_color(c_red); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 1. Step:GML if (keyboard_check_pressed(vk_anykey)) str+=keyboard_lastchar; niedziala ;/ oczewiscie zmienilem to keyboard_check_pressed(vk_anykey)) na vk_enter Edit troche pokombinowalem i zrobilem ale jak naciskam enter to mi robi sie takie cos jakbym nacisnol spacje a nie takie jak nacisnol bym enter w np.notatniku edit2 ok poruszalem glowka i udalo mi sie dziala! dzieki kryniak(za zly kod) zartuje i tak dzieki edit3 jesli ktos chce kod to prosze bardzo: if (keyboard_check_pressed(vk_enter)) keyboard_string+=chr(keyboard_key); MAM JESZCZE JEDNO PYTANKO LUB 2 :P 1.jak zrobic ze jak text dojdzie do konca roomu to nie leci dalej tylko zejdzie na dul? 2.jak zrobic zeby byl tak jak by "maxsay" czyli maxymalnie slow do napisania wiem ze trzeba uzyc globalnej ale pomuzcie poczatkujacemu DODAM DO CREDITS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi