Ryba24 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 mam pytanie jak zrobic zeby pomiedzy wystrzelonymi pociskami byla palza bo narazie strzelaja mi jak z maszynowki gdy przytrzymam klawisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie wiem o co Ci chodzi , ale mozesz wystrzelac 1 pocisk po 1 razi klikniecia : Wystarczy zrobic key press... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 fakt.A teraz pytanie nr 2.Odkrylem je dopiero przed chwilą mam tam wlasnie czolg taki i jak strzelam jest juz ok leca strzaly pojedycze ale teraz problem bo jak jade w prawo jest dobrze ale jak w levo to naboje leca w prawo jak temu zaradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 A daj ten kod , bo nie wiem ktory to...Czy moze sam zrobiłes wytłumacz mi bardziej bo nie wiem co masz źle... :( :bye1: :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 tez niewiem ja wogle nic niewiem.Te programowanie nawet na programie jest bardzo trudne pomuz mi co trzeba wpisac w move free rzeby gdy jestem ustawiony w prawoł strone to czolg strzela w prawo a gdy w lewo to w lewo strzela. Ja wsumie niewiem nawet czy to sie ustawia w move free jesli nie to powiedzcie jak. Dzieki z góry Mam bardzo duzo pytan ale nie wszystko w jednym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie w move free , a masz kod na strzekanie , czy sobie tak zrobiles strzelanie (zarzadzanie spritami i obejctami)? odrazu mowie nie w move free , tylko w kodzie mozesz zrobic kod , ze jesli jedziesz w lewa strone to strzela w lewo jesl iw prawo to prawo... Wiecej pytan mozesz na gg...(nie zawsze odpowiem) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 fakt.A teraz pytanie nr 2.Odkrylem je dopiero przed chwilą mam tam wlasnie czolg taki i jak strzelam jest juz ok leca strzaly pojedycze ale teraz problem bo jak jade w prawo jest dobrze ale jak w levo to naboje leca w prawo jak temu zaradzic. GML pocisk.direction = armata.direction; pocisk.speed = 5; Oto jedna z wieeeeeelu możliwości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 // Jeśli bohater się porusza, czyli jego prędkość jest większa od zera if( Bohater.speed > 0 ) { // To... // ustaw prędkość na 10 speed = 10; // i kierunek ruchu na kierunek bohatera direction = Bohater.direction; } else { // Jeśli nie to... // Zniszcz instance_destroy(); } To ustawiasz pociskowi...w evencie Create... instance_create( x + 16, y + 16, Kuleczka ); To w bohaterze przy nacisnięciu jakiegoś klawisza(strzał) Kolejny sposób... Weś który Ci bardziej odpowiada , przykład Tymona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 @up: bez sensu... czyli jak strzeli a czołg będzie stał to pocisk się zniszczy? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie strezli w strone ,gdzie strzeliło ostatnio (zresztą nie wiem)... To przykład Tymona a nie mój... :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 zrobilem tak oczywiscie trzeba bylo zamienic kuleczka na nazwe pocisku.Tyle sie sam domyslilem ale teraz to mi on strzela podwujna kuleczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie strezli w strone ,gdzie strzeliło ostatnio (zresztą nie wiem)... To przykład Tymona a nie mój... mad.gif Co ty gadasz? przecież pisze wyraźnie: { // Jeśli nie to... // Zniszcz instance_destroy(); } >:[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 a jak to wkleic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 @ Ryba24 jak podwojna? to wykasuj tamta , poprzednia @Yoda Niee wcale tak nie robi ; tylko jest kłopot bo jak czasami po odwróceniu się z prawego na lewe *bądz odwrotnie*i zatrzymam się odrazu , to mi strzela do tyłu czyli w prawo :P :bye1: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 @Yoda Niee wcale tak nie robi Nie rób ze mnie głupiego.. przecież widzę wyraźnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 yoda sory jest juz dobze ale teraz problem z podwujna kulka. Dobra nastepny problem jak zrobic by kulka byla na srodku bo jak ja ja wystrzeluje to jest nieco nizej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Albo podzielić caly czołg na części , albo wycentrowac e edytuj sprite... (wtedy z samego srodka wali). @Yoda nie robie glupeigo tak jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 @Yoda nie robie glupeigo tak jest... Pozostawię to bez komentarza @Ryba: instance_create( x , y, Kuleczka ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 jest ok gdy strzelam w prawo i levo ale jak strzelam dogury lub wdul znow jest z boku a czolg mam wycentrovany idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi