Cora Wind Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ma ktoś może kod na to że jak moja postać wyjdzie poza ekran z dołu to postać sie kasuje a jak wyjdzie poza ekran z lewej lub prawej to zatrzymuje postać i a jak z góry to nic sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Event Outside Room: GML if (y>room_height) instance_destroy(); Event Intersect Boundary: GML if (x<0 || x+sprite_width>room_width) x=xprevious; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dzięki działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Moje pytanie pasuję do tematu więc... Jaki kod wpisać żeby po wyjściu za dolną krawędź roomu restartowała się gra??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 LoL. Masz kod wyżej. Przeczytaj chociaż -.-' Czy może nie umiesz zrobić ogólnie restartu gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Czyli zamiast istance_destroy wpisać restart_game ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 akurat GML game_restart o ile mnie pamiec nie myli :) z tym ze nie pamietam czy po restart ma byc nawias czy nie (chodzi o "()") :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Ok jest dobrze wszystko działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi