Drwal Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Chcę zrobić grę platformową. I co mam zrobić żeby tileset był solid i żeby "chodzenie platformowe" działało na tilesecie a nie na przykładowym "bloku"? Po prostu żeby nie robić osobnych obiektów i nie tracić kupy czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 to samo co na blockach... chyba ze tileset z wysoką trawą to ja nic nie poradze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 tiaaa... tyle ze tileset to tlo... :P zrob niewidzialny obiekt blok, daj mu kod z FAQ, ustaw w roomie i umieszczaj tilesety na bloku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jesli chcesz trawe to trzeba zrobic osobny obj gdzie nie dasz solid i nic :)) A co do bloku to w FAQ jest chyba Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Robisz jeden obiekt po ktorym postac gracz bedzie chodzic/o ktory bedzie sie obijac W opcjah rooma w zakladce "tiles" klikasz ADD aby dodac nowa warstwe, i dajesz jej depth ponad depthem obiektu po ktorym chcesz chodzic i na tej warstwie ukladasz obrazki z tileseta na obiektach koliduacych z graczem. Na listwie powina byc opcja wyswietlanie, gdzie wybierasz czy chcesz zeby przestal wyswietlac obiekty/tiles/tła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi