M@ti002 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 witam. na poczatek obrazek: a teraz pytanie: jak zrobic aby obiekt dym sie pojawial tam gdzie rura wydechowa? czyli np. jak direction=90 (gora) to sie pojawia autko.x+20 i autko.y+50 (zlozmy) i w tym samym miejscu gdy autko ma direction=66, 264 czy tez 177 ;) mam nadzieje ze mnie zrozumeliscie :) aha i ten dym to MUSI byc obiekt! :P PS jesli byl taki temat to sorka ale nie znalazlem stosownego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Użyj lengthdir_x i lengthdir_y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 dzieki... :D a mozesz to wyjasnic? bo szczerze powiedziawszy nigdy nie uzywalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Help! ;> lengthdir_x( len, direction ) direction - kierunek. len - odległość. Co tu dużo mówić: Zwraca poziomą (wzdłuż osi x - odciętych) długość wektora o podanej długości (len) i kierunku (dir). Analogcznie z lengthdir_y ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Był na forum przykład....... ale czego to........ o, wiem! Taki przykład, gdzie był ruch postaci, jak się wciskało strzałkę w górę, to ona się zbliżała do kursora, a jak sie wciskało w lewo, to obracała się wokół kursora w lewo (przeciwnie do ruch wskazówek zegara...) BYł też przykład w uploadzie bodajże Psichixa - ten z IQ do strzelanki. Tam też było takie chodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi