Cora Wind Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zrobiłem patha , ale chce żeby jak mój obiekt leci w lewo to patrzy w lewo a jak w prawo to w prawo : d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 GML switch (direction div 90*90) { case 0: sprite_index=s_prawo; break; case 180: sprite_index=s_lewo; break; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Chodzi ci tak dokładnie w kierunku, gdzie idzie, czy tak około )są dwa kierunki - prawy i lewy - który bliżej, w ten patrzy......... Jeżei to pierwsze to image_angle = direction; jeżeli frugie, to... nie chc mi się pisać :P Jeśli drugie to napisz, a ja dam ten kod...... albo ktoś inny....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 dawidsu, chyba na odwrot xD. image_angle=direction, to znaczy ze obiekt wybiera sobie direction taki, jaki jest image_angle ( oczywista od prawej ) a direction=image_angle, to obiekt jest odwrocony tam, gdzie direction, czyli bedzie sie patrzyl tam gdzie idzie ( rzecz jasna, sprit ma byc odwrocony w prawo ). Ps. W ogole, ma miec przypisany w drawie image_angle, inaczej nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 @Cruel_Boy: Nie wprowadzaj nikogo w błąd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 @kryniak: A czy ja komuś przeszkadzam? Dobra, trzeba tylko poczekac na Cora Winde, bo jakos nie pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Cruel_boy - mówisz źle! Jest właśnie na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dzięki yoda , to pomogło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi