Nx Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam :) Mam do was takie pytanie dotyczące "Praw autorskich" Zrobiłem sobie stronę www z darmowymi grami online (flash) i mam do was pytanie czy mogę je umieszczać na stronie i grać (gry ściągłem z internetu) i czy nie łamie praw autorskich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 zależy do jakich celów je użyjesz, bo jak chcesz je sprzedawac to łamiesz jeśli nie to nie a i ważna sprawa nie możesz wrzucac gier na serwer sciąganych z warezów, torentów czy emula bo to są gry nielegalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Niekoniecznie. Na p2p nie są tylko nielegalne rzeczy (w teorii :F) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mam na myśli że ściągłem je ze strony www.cvr.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 To nie prosciej dac linka do tej strony, a nie bezmyslnie sciagac gry na wlasna strone? Toz to bez sensu.. Nie musialbys sie troszczyc o prawa autorskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ciężko powiedzieć, bo w przypadku flashowych gier zdecydowana większość amatorskich serwisów bawi się w wolną amerykankę umieszczając gry flashowe nie patrząc na prawa autorskie. Na pewno serwisy typu miniclip nie pozwalają na umieszczanie swoich gier gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Też tak sądzę, ale na logikę...... ich gry są wszędzie. Wymieniać stron nie będę...... Według mnie po prostu umieszczenie gry na swoim serwie to żadnne łamanie praw autorskich. Jakbyś się podawał za ich autora etc. to już by było. Ale tak to nie jest. W sumie to nie jestem pewien :P Ale tak na logikę......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 @Ranmus: A nie prawda, bo taki Miniclip udostępnia sporą część swoich gier dla stron z grami online :P . Przynajmniej tak robili, bo kiedyś prowadziłem stronkę o grach online i brałem gry od nich :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Każda gra ma mail do autora czy coś :P pytaj przed umieszczeniem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 A teraz mam na myśli coś takiego http://www.miniclip.com/games/balance/en/webmaster.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jak masz tam podany kod, to niezmieniając niż w tym kodzie, możesz zamieścić to na swojej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi