Dawidds Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Szukałem odpowiedzi w oryginalnym helpie GM'a - znalazłem. Niestety, nie rozumiem tych parametrów xD Mam takie coś: room_set_background(ind,bind,vis,fore,back,x,y,htiled,vtiled,hspeed,vspeed,alpha ) Sets background with index bind (0-7) for the room with the indicated index. vis indicates whether the background is visible and fore whether it is actually a foreground. back is the index of the background image. x,y indicate the position of the image and htiled and vtiled indicate whether the image must be tiled. hspeed and vspeed indicate the speed with which the background moves and alpha indicates an alpha translucency value (1 = solid and fastest). NIby rozumiem to co pisze, ale keidy próbuje zmienić tego backgrounda - nic się nie dzieje xD Proszę oczywiście o podanie dokładnych znaczeń parametrów - czyli że vis oznacza visible - co znaczy back itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 room_set_background(nazwa_rooma,0,true,false,nazwa_backgrounda,0,0,false,false,0 ,0,1); Ja mam tak. Czyli: ind - nazwa rooma EDIT bind - index backgrounda w danym roomie vis - visible fore - czy jest foregroundem back - nazwa backgrounda x,y - wiadomo htiled,vtiled - czy jest powielany (poziomo,pionowo) (chyba) hspeed,vspeed - szybkość przewijania (poziomo,pionowo) alpha - wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zmieniasz oczywiście dla obecnego roomu? Jeśli tak to jest to błędem. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Nie, dla innego rooma. Pod "nazwa_rooma" dajesz nazwę dowolnego rooma z zasobów. Mi to działa :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zmieniasz oczywiście dla obecnego roomu? Jeśli tak to jest to błędem. =) Tak samo jak ustawianie room_set_width i room_set_height w obecnym roomie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Nie wiem, nic nie mówił o który room mu chodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Dobra, dobra, działa :D Rzeczywiście trzeba w innym roomie, ale to akurat nie problem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi