Sarutobi Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Mam pytanko co do gier typu Arkanoid, ponieważ nie wiem co zrobić w piłce aby odbijała się o boki i klocki pod kątem prostym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Daj precise: precisely w klocku odbijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 W create piłki: GML image_angle=direction A przy kolizji ze ścianą: GML direction=0 // prawo direction=90 // góra direction=180 // lewo direction=270 // dół //mogłem coś poknocić;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 przy kolizji: GML direction-=90; :u Ten kod spowoduje po prostu obrot o 90 stopni przy kolizji, juz lepiej dac direction+=180 to zmieni kierunek na przeciwny PsichiX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarutobi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 okej działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi