Grela Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Chodzi mi jak zrobić trampoline, że ludek się jej dotknie i skacze tylko sam klocek na skakanie nie da bo dziwne rzeczy z tą kulką sie dzieja bo trampolina jest solid. Aha i kod ze stepu jakby ma to jakiś związek: step GML if (place_free(x,y+2)) { gravity=0.8; } else { gravity=0; } if (keyboard_check(vk_right) && place_meeting(x,y+2,objPlatform)) { vspeed=-1; } if (keyboard_check(vk_right) && place_free(x+4,y)) { x+=4; } if (keyboard_check(vk_left) && place_meeting(x,y+2,objPlatform)) { vspeed=-1; } if (keyboard_check(vk_left) && place_free(x-4,y)) { x-=4; } if (keyboard_check(vk_up) && !place_free(x,y+6)) { vspeed=-16; } if (!place_free(x+2,y)) { x-=2; } if (!place_free(x-2,y)) { x+=2; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Kolizja z trampoliną: GML vspeed=-10 EDIT: Teraz zobacz :F Bo pomyliłem hspeed z vspeed =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jak dałem ten kod to jak wskoczyłem na platforme skacząca to mnie wypier***o w drugą strone @UP: To samo wyjdzie zacina sie mówilem ze nic nie da samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 LoL kwadrat....... ten sam kod co na skakanie tylko, że z większą wartością dla vspeed........ musi działać........ chyba, że masz cos zrypane w kodzie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nie :D sorki źle odpowiedziałem, bo mi sie to popiep**o z klockiem Jakluba ale działa. Dziux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi