trolu122 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 magazynek_max=norma+magbonus nazwy wartości są poprawne, komenda jest w stepie. co tu nie gra? trza nazwy pobrac w jakies nawiasy czy jak bo cos nie dizał/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Powiedz co chcesz zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 no to nie takie proste :P wszystko opiera sie na przykładzie marka z magazynkiem :P i chodzi o to że mamy bonusik powiększający magazynek o np: 100% magazynek_max=norma+magbonus magazynek_max to magazynek ogólnie jaki ma być norma to podstawowa pojemność magbonus to ten bonusik if global.magazynekbonus=1 {magbonus=norma*1} a magazynekbonus to poziom bonusa, im wyższy tym wyższy % w ogóle strasznie to wsyzstko pogmawfane :P ale nie wiem czemu ta komenda mu nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 magazynek_max+magazynek_max=magazynek_max ;p działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 if global.magazynekbonus=1 {magbonus=norma*1} to przeniosłem do create i ok nigdy nie wiem czy do create dac czy do stepa :-D ale jak 1 zamieniłem na 0,5 to mu nie pasi :/ jak zrobic zeby była połowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 zamiast przecinka daj kropke czyli tak: 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 ok ale jak wszystko pójdzie dobrze to gra bedzie supcio! ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 nigdy nie wiem czy do create dac czy do stepa :-D W Create jest wszystko to z czym zaczyna się grę np. życie itd. A w Step jest wszystko to co jest zmieniane podczas gry np. GML zycie-=1 (odejmuje zmienną zycie 1 raz 30 razy na sekundę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 ciągle mi cos nie działa :P jeśli w creacie dam global.magazynekbonus=1 to jest na 1 ale jak robie press2 -> global.magazynekbonus=2 to sie chyba nie zmienia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi