Drwal Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Proszę o pomoc. Mam problem bo nie wiem co zrobic żeby poruszały się inne obiekty niż bohater. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 step : x+=3 // ruch w prawo x-=3 // w lewo y+=3// ruch w dol y-=3// ruch do gory albo create hspeed = 3 //prawo hspeed = -3//lewo vspeed = 3 // dol vspeed = -3 //gora :confused: :confused: :confused: a dlaczaczego ten temat jest w dziale grafika ? :crosseyed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Proszę o pomoc. Mam problem bo nie wiem co zrobic żeby poruszały się inne obiekty niż bohater. Możesz skorzystać z: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 No dobra wybieram sprite'a np. auta i co dalej co kliknąc i jak dac mu ruch??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 No dobra wybieram sprite'a np. auta i co dalej co kliknąc i jak dac mu ruch??? Event step w obiekcie auta: Wybierasz klocek "Start moving in a direction" i: Z tych strzałek wybierasz kierunek ruchu a okno niżej wpisujesz "speed" (ja wybrałem 3, ale Ty możesz więcej lub mniej) :) Następnie umieszczasz obiekt w roomie, a on będzie się poruszał w wybranym przez Ciebie kierunku o wybranej prędkości. Jest wiele sposobów poruszania, możesz też skorzystać z kodu który podał @Misiek999 i zrobić to samo: Step: "Execute a piece of code": i x+=3 // ruch w prawo x-=3 // w lewo y+=3// ruch w dol y-=3// ruch do gory Zależnie od tego w którą stronę chcesz aby poruszał się okiekt, np. jeśli chcesz zeby auto poruszało się w prawo, wybierasz x+=3 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi