PRT Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mam problem podczas pisania kody kiedy chcę wpisać polską literę alt+s lub alt+e to wyskakują mi kolejno dla 'ę' okienko Extension Packages a dla 'ś' tworzy się nowy sprit. Da się to jakoś wyłączyć ?.. wcześniej było normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Chyba sie nie da, pisz bez polskich znaków. Też tak mam, ale nie pisze polskich znaków i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nigdy nie było normalnie. Polecam w trakcie tworzenia Game Information pisać tekst w notatniku, a potem go wkleić do okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Albo wogóle napisać w notatniku i w gm wkleić kod, który otworzy plik pomocy chyba kodem: GML execute_shell(pomoc.txt) Nie wiem, czy to dobry kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nie. Co z formatowaniem tekstu, co z cudzysłowami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jedyna opcja to pisać tekst w notatniku i później wklejać do GM'a. Ewentualnie kopiować jedynie pojedyńcze litery :D Lub znaleźć sobie program (lub napisać samemu.... choćby w GM'ie :P ), który zamienia ci skrót, np. Alt + s na skopiowqanie znaku Ś i później wklejenie go (zasymulowanie Ctrl + V. Trchę pokręciłęm, ale to mozliwe:D Kiedyś robiłęm podobny programik w Visual C++ :) Aczkolwiek ostatni program w im kompilowałem z rok temu..... nie pamiętam jak to dokładnie było....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Możesz też najpierw nacisnąć alt+~ a potem literę którą chcesz zogonkować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi