mike_p Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Próbuję odblokować porty w moim routerze i korzystam z tej stronki jako pomoc. Link I teraz o co chodzi z tym Private IP? Wpisujemy tutaj wymyślone IP czy IP komputera ,który ma zew. IP? :) Chodzi o IP twojego PCta, czyli od 192.168.1.2 - 192.168.1.255 zdaje się. Wpisz sobie ipconfig do cmd i zobacz jaki masz adres IP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Fallord, jeżeli jesteś w tych sprawach kompletnie zielony to po co się udzielasz ? Nabijanie postów ? :> Co do tematu: Pisałeś coś o hamachi, czemu nie działa ? Jakie są błędy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 1. Wchodzisz na http://192.168.1.1/ 2. Wchodzisz w zakładkę Serwery LAN 3. Klikasz Dodaj 4. Nazwa serwera: wpisujesz co chcesz tylko żebyś wiedział potem do czego odblokowałeś port. Dostęp włączony: wybierasz TAK Protokół: wybierasz TCP Port od: wpisujesz jaki chcesz port odblokować jak więcej to od jakiego portu. (Zobacz z jakiego portu korzysta Twój serwer.) Port do: wpisujesz ten sam port jeżeli odblokowujesz jeden. Jeżeli więcej wpisz do jakiego portu. Lokalny adres IP: pojawi się sam nie zmieniaj. 5. Klikasz zastosuj potem zapisz zmiany 6. Powtórz to samo tylko wybierz protokół UDP i inną nazwę zazwyczaj potrzeba odblokowania obydwóch protokołów. 7. Zapisz zmiany uruchom ponownie liveboxa. Porty odblokowane możesz sprawdzić wchodząc w zakładkę Serwery LAN 8. Jeżeli chcesz mieć zmieniane ip automatycznie na stałe przez liveboxa która ma funkcje serwisu DynDNS to to masz w konfiguracjach zaawansowanych i wcześniej zarejestruj się na serwisie DynDNS tego nie chce mi się tłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nabijanie postów ? :> Pokaż mi proszę gdzie jest jakiś licznik ? ;< Co Wy z tym nabijaniem postów ciągle ? ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Uuuu, rzeczywiście ;f Zrozum, nigdy nie miałem NEO ;o. Więc w jakim celu się wypowiadasz? Pokaż mi proszę gdzie jest jakiś licznik ? ;< Co Wy z tym nabijaniem postów ciągle ? ;x Chociażby tutaj: https://forum.gmclan.org/index.php?act=UserCP&CODE=00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ano rzeczywiście jest ;x Zwracam honor - nawet o nim nie wiedziałem.Mogliby go admini wogole skasować ;f. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi