VanGogh Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Robie gre z widokiem z góry i chcę aby bohaterem dało się obracać myszką. Przesuwasz myszką w lewo postać obraca sie o kilkanaście stopni w lewo itd. nie wiem jednak jak to zrobić :( Mam nadzieje że mi pomożecie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Było już 1000000 milionów razy - użyj opcji szukaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Poczytaj sobie of funkcji point_direction(jakby co to do gm'a jest dołączony plik z pomocą i tam nawej szukajka jest). Pozatym mógłbyś przestudiować najpierw przykłady(zanim napiszesz taki temat sure). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Jest nawet przykład na forum......... Poszukaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Noo powiedzcie jak to zrobić w step wpisałem coda ale nie działa direction=point_direction(x,y,object1.x,object1.y); wątpie żebym to dobrze napisał ... podajcie tego coda!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Wpisz w szukajke ulepszony przyklad chodzenia ala almora Pozdrawiam, Pablooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Trzymaj :) Przykład chodzenia To przykład z tej strony: Przykład chodzenia al'a Almora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Noo powiedzcie jak to zrobić w step wpisałem coda ale nie działa direction=point_direction(x,y,object1.x,object1.y); wątpie żebym to dobrze napisał ... podajcie tego coda!! Czy object1 to niby myszka? Wpisz mouse_x i mouse_y w 3 i 4 argumencie. Pozatym daj zaraz po tym: GML image_angle=direction; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi