bartas Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Szukam kilku przykładów: 1. Gdy samochód jedzie to po w zależności od szybkości samochodu i odległości jaką przejechał zużywa się benzyna a gdy się skończy samochód staje i benzyne można ponownie naładować. 2. Jakiegoś silnika który by sprawiał że samochód może się wywrócić Potrzebuje tego do gry 3D P.S. Tak przy okazji to szukam grafików do projektu gry 3D Z góry dzięki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jesli chodzi ci o gamemakera to jest chyba przyklad z benzyną w katalogu examples, tam gdzie masz zainstalowanego GM. A co do reszty to powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 1. Wystarczy zmienna bak=1000 i co step zabierane jest 0.01*speed <lub inna zmienna predkosci> 2. To zalezy w jakich warunkach ma sie wywracac (co ma wypadek powodowac) 3. Jesli robisz ta gre 3d w gm to grafik ci nie potrzebny (no chyba ze do robienia tekstur) bo gm jest za wolny na modele. Jesli poprosisz i wyjasnisz na jakiej zasadzie i w jakich okolicznosciach chcesz te 'wywrotki' to zrobie ci taki silnik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 No jest ale na klockach... I tam benzyna upływa niezależnie od szybkości. Nawet jak samochód stoi to upływa :/ To było do copoconaco PsichiX no jak na przykład się za mocno zakręci albo jak się stanie na np. górze No po prostu taki silnik fizyczny tylko dla samochodów :P Aha i PsichiX widziałem już podróbki GTA (chodzi o wersje 3D) w gm i ładnie działały :) To ty juz sie nie martw o ten silnik, tylko martw sie o duuze miejsce w creditsach ;) Na kiedy chcesz? PsichiX Edytuje :P Jak najszybciej to możliwe Na początku bedziesz jako wykonawca silnika :] i jak byś mógł jeszcze ten skrypt benzyny bo ja teraz rozkminiam mój silink 3D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 To wyslij mi na pm albo maila twoj silnik to go odpowiednio zmodyfikuje i poprawie ewentualne bledy - bedzie szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 upływa bo silnik jest przecie włączony ;P no to zrób, że jak klawisz jest wciśnięty to wtedy ubywa. a przy kolizji z jakimś tam przedmotem rotację. Pewnie zależy od silnika i kompa. Osatnio grałem w Crime Life2 zrobionym w GM (podróbka GTA) i wszystko ładnie i płynnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Ale jak stoje samochodem to powinno mniej upływać niż wtedy jak jade :P Też grałem w Crime Life 2 i śmigalo pięknie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 no to zrób że jesli stoisz czyli speed = 0 wtedy benzyny upływa np. -1 a jak jedziesz czyli speed > 0 wtedy benzyny upływa np. -3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 create: GML bak=1000 step: GML bak-=0.01*(1+abs(speed)) Voila! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Dzięki ci :D Bedziesz mial pierwsze miejsce w creditsach :] EDIT: To samo jak obiekt stoi to benzyna i tak sie marnuje chociaż speed=0 :/ EDIT2: Działa :D Tylko powiedz poco dałeś to 1+abs Jak to wykasowałem to zaczeło działać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Sorry za posta pod postem i za odkop Ale PsichiX kiedy skończysz silnik?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Jak bym prosił to możesz mi też wysłać ten silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ja bym też mógł dostać ten silnik? Silnik się fajnie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Co za offtop (ale ja też chce silnik);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Każdy by chciał :> Ale najpierw PsichiX go zrobi a potem będziemy się targować xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ale narazie sądze że Psyhix nie ma czasu go zrobić gdyż się uczy do matury ( chociaż i tak myślę że pójdzie mu dobrze przynajmniej trzymam za niego kciuki :thumbsup: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Aha nie wiedzialem jeśli tak to poczekam cierpliwie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi