Sirluki Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Wiec tak, mam dwa pytania: ( :) ) 1. korzystam z Gm 6.1 i mam wymiary roomu 1500 x 1500. Ustawilem efekt deszczu, ale... on leci tylko do polowy roomu :/ Jak poprawic aby spadal przez cala plansze? PS. Dodam jeszcze, ze zrobilem tym samym sposobem snieg i dziala poprawnie, tzn. platki spadaja wzdłuż całej planszy. 2. Mam w grze takie kody w evencie draw: draw_text draw_sprite draw_sprite_ext I teraz pytanie, od którego byc moze zalezy sens istnienia calej gry: jak zrobic, zeby ten rysowany tekst i te sprity byly widoczne tylko w view 0, w kazdym innym (tzn: view 1, view 2, view 3, view 4) juz nie? Dzieki za wysluchanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 2. if (view_current==0) { // ... ten kod } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 2. if (view_current==0) { // ... ten kod } Ok, działa świetnie, Wielkie dzięki Kryniak :) Ale czy zna ktoś może jeszcze odpowiedz na pierwsze pytanie? (Aczkolwiek nie jest ono tak istotne jak drugie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podaj kod bo tak to nie wiem co źle zrobiłeś. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podaj kod bo tak to nie wiem co źle zrobiłeś. ;) Tzn. uzylem gotowego efektu deszczu w GM :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi