Darken7x Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Mam problem z poruszaniem się postaci!! Przerabiam grę z przykładu na Game Makerze i jak zmieniam postać na swoją, wrzystko jest tak samo tylko jak, np. ide w góre i skręcam w lewo to on się zacina alboo wogule nie chce iść!! Czy może mi ktoś to poprawić?? Dam linka do zassania przykładu, bo troche trudno to wytłumaczyć!! https://gmclan.org/up1797_12_MOja.html Mam nadzieje, że to godne z regulaminem!! Pozdro LS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Dlaczego RapidShare? Wgraj na upload GMClan - albo chociaż na jhakiś inny, "lepszy" upload to chociaż ściągnę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Użyj masek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja bym radził zapamiętać te pliki lub sobie skopiować jeszcze ra projekt gry i zrobić : key press i key release i powklejać te kody,czy co tam jest... wtedy masz prawie 100% szansy że bedzie ci w miare normalnie chodził... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darken7x Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ale w przykładzie gry Postać nie chodzi, tylko jeździ, odbijając się od ścian!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 to co to za roznica? ps.nie umiesz robić obijania?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darken7x Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Mi chodzi o to, żeby postać chodziła po kratkach jak w RPG'u, a nie jak po lodzie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Poszukaj przykladu system walki ala tibia tam jest chodzenie w kratkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RPGCreator Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zrob to w kodzie :D masz tu przyklad if (keyboard_check(vk_left)) { x -= image_speed = 3 } daj to w stepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi