lion Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Jak przeniesc jPortal na inny serv?? Dostałem server na gry-online.pl, a strone mam na lycosie....adres strony to http://truck.glt.pl >>>POMOCY<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Normalnie, kopiujesz pliki, edytujesz configa jportal wpisujac nowe parametry bazy danych. Na lycosie wchodzisz do phpmyadmin i robisz backupa bazy danych. Na nowym koncie wrzucasz tego backupa i po sprawie. Nie pytaj sie gdzie jest phpmyadmin na lycosie, bo nie wiem, ale taka opcja jest na pewno, bo ktos mi mowil. A co do nowego serwera i jak tam wrzucisz kopie... to spytaj sie tego, kto ci dal to konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 PHPMYADMIN NA LYCOS: Krok 1: Wchodzisz na www.tripod.lycos.co.uk Krok 2: Logujesz się Krok 3: Naciskasz My Account Krok 4: Bierzesz ikonkę podpisaną PHP4U Krok 5: Tam wybierasz Manage your Database Prawda że proste? @Ranma_man: Na Lycos jest PHPMYADMIN, ale tylko okrojony, żeby była sama obsługa bazą danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 22 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 a ja wzielem w panelu admina weszlem w [pozostałe] i zrobilem kopie bazy danych i co teraz ?? gdzie to wwalić w phpmyadmin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Poszukaj! Zakladka SQL czy tam okienko zapytan, na dole powinien byc importer plikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 23 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 Tylko ze ja nie mam dostepu do phpmyadmin'a :) Może wie ktoś jak go samemu zainstalować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Jest taki program, zwie się on MySql Front. Będziesz miał to co w PHPMYADMIN ale na kompie, nie na serwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 24 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 chodzi mi o phpmyadmin !! Da ktoś linka do jakiegoś kursu czy tutoriala jak go zainstalowac??;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Z tego co wiem, może go instalować tylko właściciel serwera i może go udostępniać tylko tym którzy są na tym serwerze! PS. Lion, Google nie gryzą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Guzik prawda. Phpmyadmin to tylko skrypt php. Wystarczy uploadowac sobie do jakiegos katalogu, otworzyc plik config.inc.php i zmienic ustawienia konta jak haslo, user itp. Po drugie na lycosie phpmyadmin nie jest ograniczony. On widzi tylko jedna baze, bo tak ustawili admini. Tak jest na wiekszosci serwerach. Gdyby bylo inaczej, to by ludzie sie wlamywali na swoje bazy. Po trzecie: Readme!!! Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi