Kychu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam, nie byłem nigdy pro, ale też nie byłem aż takim super idiotą w każdym razie GM nei bawiłem się już chyba z pół roku stąd to głupie pytanie. Jak zrobić aby postać spadała po wejściu w przepaść. Bo idę sobie i idę i nawet gdy nie mam nic pod sobą to postać dalej idzie. Mam nadzieje, że rozumeicie oco mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 użyj move_contact_solid(...) i ustaw gravity ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No zwykly kod na grawitacje, sprawdzaj place_free pod obiektem (y+iles tam, zalezy jak wysoki masz obiekt) i jak nic nie ma to dawaj mu grawitacje iles tam a jak jest to gravity = 0. Wtedy jesli nic pod nim nie bedzie grawitacja sie wlaczy i spadnie :P Ten kod masz w FAQ (zwykla platformowka :P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 to właśnie ma być do platformówki THX zaraz zajrzę do FAQ (chociaż chyba powinienem to zrbić przed założeniem tematu, sorry :/) coś się to wszystko nie sprawdza w przypadku mojejgry setki błęów wychodzą, po każdym skoku przelatuje przez podłoże itp. ma ktoś może inny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zaznacz w podlodze solid i git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 zrobiłęm to odrazu, ale to nei załatwia sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 zrob maske spritowi, lub jak nie masz originow ustawionych, to daj na sam dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi