Gość Kuberion Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 jak zrobic ze jak klikne na object1 to kamera podaza za object3 ,a nie za object2, a jak neda sie tak zrobic to jak zrobic zeby kamera podazala za dwoma, czyli jak obiect2 jest na mapie to za nim, a jak object 3 jest na mapie to zanim prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 jak zrobic ze jak klikne na object1 to kamera podaza za object3 ,a nie za object2, a jak neda sie tak zrobic to jak zrobic zeby kamera podazala za dwoma, czyli jak obiect2 jest na mapie to za nim, a jak object 3 jest na mapie to zanim prosze o pomoc Ustaw viewy. I tyle w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 jak mam ustawic viewy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 KoRn: nieprawda! Musisz użyć view_object[nrviewa]=tu object za ktorym ma podazac view xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 KoRn: nieprawda! Musisz użyć view_object[nrviewa]=tu object za ktorym ma podazac view xD Yoda, co ty odemnie chcesz? Co ja ci zrobiłem? A właśnie mi chodziło o to co napisałeś... Nawet jest przykład na GMClanie. Poszukaj. EDIT: chyba tu: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=104 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 To co ja zrobiłem to nie jest ustawienie viewa człowieku -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 jak zrobic ze jak klikne na object1 to kamera podaza za object3 ,a nie za object2, a jak neda sie tak zrobic to jak zrobic zeby kamera podazala za dwoma, czyli jak obiect2 jest na mapie to za nim, a jak object 3 jest na mapie to zanim prosze o pomoc najpierw w roomie ustawiasz viewy: view0-object2 i view1-object3 (te Twoje) no i przy akcji obiektu2 view_visible[0]=false; view_visible[1]=true; jak znowu klikasz i zmieniasz to: przy akcji obiektu3 view_visible[0]=true; view_visible[1]=false; kombinuj z tym bo sam w grze z tym wykombinowałem i naprawdę działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 wielkie dzieki lowrider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 a ten view podazajacy za 2 objectami sie da?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 da się ale wtedy musisz ustawić dla viewów takie wartości żeby 2 ekrany ładnie wyglądały obok siebie,a żeby się tak stało to np przy jakieś akcji: (jakby do tego co wyżej pisałem) np: view_visible[2]=true; view_visible[3]=true; te ekrany pokazują te Wasze wyżej wymienione obiekty tak że masz efekt 2 ekranów,jeśli Ci o to chodzi,musisz view 2 dla object2 i view 3 dla object3 ustawić aby stwarzał ten efekt,zrobisz to w zakładce views w roomach jak wyżej co odpisywałem kuberionowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Niezupełnie... Chciałem zrobić MMORPG i są w nim postacie FBI i Terrorists, więc ekran musi podążać tylko za twoją postacią. Tylko chyba mi ta gra nie wyjdzie bo nie za bardzo wiem jak co i jak zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 no nie wiem jak Ci pomóc,jeśli mówisz chyba mi ta gra nie wyjdzie bo nie za bardzo wiem jak co i jak zrobić, nie bardzo wiem w czym tkwi problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Niechcem cie straszyc ale ta gra ci wogole nie wyjdzie, z taka wiedza to bym sie za mmo nie bral. if(global.typ='fbi')view_object[0]=player_fbi if(global.typ='terrorist')view_object[0]=player_terrorist Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Spoko tylko gdzie to dać?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Boże za jaką Ty gre się bierzesz jak nic z tego nie kapujesz tylko pytasz gdzie to dać,albo wklejasz gotowe kody do GM które nic Ci nie mówią, nie zrobisz na początku SWATA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Spokojnie.. dam rade wystarczy tylko ze mi podasz gdzie to wsadzic o nic wiecej nie prosze wiec wez mi daj spokój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi