GMcliker Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam zrobiłem drzewa w mojej grze rpg i zrobiłem im że gdy zetkną się z bohaterem to zamieniają swoją widzialność(image_alpha=0.5). I gdy to przetestowałem działało ale nie mogłem pod to drzewo wejść bo jest jak ściana.Proszę jak by to zrobić poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 daj drzewu maske ktora bedzie jakby "podstawa drzewa" :) i ustaw jej i drzewa originy aby ta mask sie znajdowala pod drzewem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Gdy wchodze pod drzewo ono nie "jaśnieje" jest normalne ale gdy wychodze wtedy ono jaśnieje a ja nie moge się ruszać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 http://www.speedyshare.com/136880440.html o to chodzilo? a image_alpha se dorob sam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Moja gra ma widok top-down Nie oto chodziło:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 to tki problem zmienic sprite drzewa?? :blink: to dziala na takiej samej zasadzie :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi