sebuilder Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 jak zrobic paczke którą gracz może przesówac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 możesz zrobić na zmiennych jak jest taka-to leży,jak inna to ja przesuwasz czyli x i y masz od bohatera zależny albo zmiana obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuilder Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 próbowalem ale mi niewychodzi hodzi mi tylko o -x i x a y nie bo ma gravitacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 if place_meeting(x,y,hero) && keyboard_check(vk_right) { x+=1 } ?? nie obiecuje ze bedzie dzialac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 próbowalem ale mi niewychodzi hodzi mi tylko o -x i x a y nie bo ma gravitacje tą grawitacje też możesz uwzględnić,w ogóle zapomniałeś napisać jaka to gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 tą grawitacje też możesz uwzględnić,w ogóle zapomniałeś napisać jaka to gra... hmm... zgaduję... Platformowa? :blink: A może top-down? Sorki, nie dowidziałem nazwy tematu... jeszcze raz sorki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 do kodu przesuwania dodaj: x+=lengthdir_x(-gravity,gravity_direction) y+=lengthdir_y(-gravity,gravity_direction) Ktos sie moze obuzyc i powiedziec ze latwiej napisac: y-=gravity i racja, bo to to samo, ale pierwszy kod jest uniwersalny, uwzglednia kierunek grawitacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuilder Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 no dobra ale niewiem w czym jest problem kolidacje mam zrobionom tylko z obiektami solid a jak daje solid to sie paczka nieprzesówa, dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi