Rookia Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 1.Mam problem z tilesami bo chce w roomie zrobic innego backrounda (zeby byl inny ale zeby byly dwa,nie zmieniac go calkowicie,bo to wiem)czyli jak dodac 2 backgrounda do roomu: 2.Rozmazuje mi sie ekran jesli robie np. w vievs w wiev in room 1000:1000 i tam zaznaczam na bohatera object following,zaznaczam enable to use vievs visible when room starts a w settingsie ustwawiam tez 1000:1000,no i wlasnei rozmazuje mi sie ekran(to znaczy ze na ekranie ludzik ma z ok.3 pixele ;p 3.Jak robic kody do gier (w sensie ze napsize np.(wemze to z cs,choc kdo ten w nim nie dziala ) cs_787865? Prosze o w miare szybko odpowiedz (z gory dziekuje) :P Edit:Tilesy juz umiem ;) sam skumalem ;p(2.edit rozmazywanie tzn. ze caly background i ludzik sa jakos pomniejszone ;/ pliz o odp. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 1. ustaw to jak każdy inny tiles, na dole masz do wybrania background który chcesz ;p 2.No bo jak 1000 pikselowy room chcesz zmiescic na jednym viewvie to on automatycznie skaluje ;F trzeba jeszcze ustawić port on screen ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 3. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 3. moze tak: Step: if ( keyboard_check_pressed( vk_alt ) && keyboard_check_pressed( ord("C") ) // :P { kod=get_string("",""); } switch( kod ) { case "cs37647823652365": //twoja stara kod="" break; case "lol5435374534758": // yo yo yo kod="" break; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 NIe bardzo kapuje... (mi kody by sie tez przydaly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 to nieco latwiejsza wersja :P : if keyboard_check_pressed(vk_alt) && keyboard_check_pressed(ord("C")) { kod=get_string("Wpisz kod","Ble! :P") if kod="zamknij_jape" { game_end } } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi