Fallord Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam, ano dużo ostatnio tych zakupów u nas na forum xD.No ale cóż,okres świąt sie zaczyna a Fallordowi już gierki z gazet nie działają ;o,No więc wpadł on na kupno ramu. Jakiej firmy RAM'y polecacie ?(Aktualnie mam Goodramy) Czy nie będzie kłopotu z wymianą ? Nie będzie komlpikacji z pozostałymi częśćmi ? (Płyta główna ASrock(jaka nie wiem ;x),zintegrowana karta graficzna ATI radeon x200,Dysk Sata80GB Seagate) Ati czy Nvidia ? Znacie jakieś karty w cenach do 250zł ? (Szukac na allegro xD) Co sądzicie o tej karcie ? http://allegro.pl/item275503226_palit_rade...00_1000mhz.html Prosiłbym o odpowiedz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 nVidia. Kupiłem rok temu wcale nienowy model i służy mi do dziś obsługując nawet wymagające gierki przy średniej klasy innych podzespołów. Jak teraz zapewnie coś kupisz to będzie służyło do końca świata. ;) A ati sprzedał się amd'kowi. :P Co do ramu, to najlepiej kup też Goodram'y, żeby ładnie współgrały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ATI Radeon X800 GTO !! Polecam Ci go serdecznie :) Need for speed PS na max detalach (dla tej karty 4xAA i reszta na HIGH ) oraz rozdzielczości 1280x1024 osiąga u mnie nawet 16 fps !! wątpię aby jakaś inna karta poradziła by sobie z tym :) (za tą cenę) Zawsze istnieje możliwość przerobienia jej na X850XT i wzrost fps do 25 :) Co do ramu to Kingston będzie idealny Goodram też nie są złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Divineq Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 No jako ram to "Kingstona", a kartę graficzną "Ati Radeon 9800 (tania i dobra) lub Ati 2900x (droga i super). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nie polecam radeona to najgorsze jakie może być ja w tej chwili niewiem jak z oszczędnościami ale ci polecam GeForce 7900 gs albo GeForce 8800 ATI Radeon X800 GTO !! Polecam Ci go serdecznie smile.gif Need for speed PS na max detalach (dla tej karty 4xAA i reszta na HIGH ) oraz rozdzielczości 1280x1024 osiąga u mnie nawet 16 fps !! wątpię aby jakaś inna karta poradziła by sobie z tym smile.gif (za tą cenę) Zawsze istnieje możliwość przerobienia jej na X850XT i wzrost fps do 25 smile.gif Co do ramu to Kingston będzie idealny Goodram też nie są złe smile.gif Co 16 fps ? To słabiutko mi karta osiąga 23 fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Na ATI Radeon X800 GTO na max detalach jest jakies 86/100 fpsów(?) w Battlefieldzie 2 ;) biore ! xD Uzasadnijcie czemu Kingstona ? ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Czemu Kingstona? Bo to fanboy'e? Drogi ram to polecam firmy takie jak: Patriot i Corsair a te tansze to polecam firmy Samsung, Infeonion i GoodRam. A ta karta co Ci doradzilem ( ta w Twoim poscie ) za taka cene sieje wymiot :) Takze o karte sie nie obawiaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi