maciusiowo1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam! Szukałem już, ale nic nie znalazłem, ale do rzeczy. Mam problem z automatycznym celowaniem pocisku. Co chwile zmienia cel powodując że kręci się w miejscu. O to kod który przyrządziłem: if (instance_number(VirusAdware)< 0 and instance_number(VirusSpyware)< 0 and instance_number(VirusHappy)< 0 and instance_number(VirusTrojan)< 0) { instance_destroy(); } if (instance_number(VirusAdware)!=0) { mp_linear_step(VirusAdware.x,VirusAdware.y,100,0); } if (instance_number(VirusHappy)!=0) { mp_linear_step(VirusHappy.x,VirusHappy.y,100,0); } if (instance_number(VirusSpayware)!=0) { mp_linear_step(VirusSpayware.x,VirusSpayware.y,100,0); } if (instance_number(VirusSpaywer_2)!=0) { mp_linear_step(VirusSpaywer_2.x,VirusSpaywer_2.y,100,0); } if (instance_number(VirusVirus)!=0) { mp_linear_step(VirusVirus.x,VirusVirus.y,100,0); } if (instance_number(VirusTrojan)!=0) { mp_linear_step(VirusTrojan.x,VirusTrojan.y,100,0); } if (instance_number(VirusRockit)!=0) { mp_linear_step(VirusRockit.x,VirusRockit.y,100,0); } Jednak jest jeszcze jeden problem - podczas gdy nacisnę przycisk "D" Kaspersky produkuje 5 tych samych pocisków, a wygląda to tak jak jeden bo się niestety nakładają. Bardzo bym prosił o szybką pomoc. Pozdrawiam - maciusiowo1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Dodaj else między warunkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Dzięki. Ale powstał nowy problem - gdy już nie ma obiektów "Virus" to się nie kasuje: if (instance_number(VirusAdware)< 0 and instance_number(VirusSpyware)< 0 and instance_number(VirusHappy)< 0 and instance_number(VirusTrojan)< 0) { instance_destroy(); } else if (instance_number(VirusAdware)!=0) { mp_linear_step(VirusAdware.x,VirusAdware.y,20,0); }.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 bo instance_number() może zwrócić minimum 0, a kod rząda mniej niż zero, więc nigdy nie będzie spełniony ten warunek. PS. proponuję dać parenty do wirusów i wtedy kod zmniejszyłby się o 76,9% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 THX WSZYSTKIM! Temat Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi