bigshark Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 NO to tak, robie sobie gierke(Leader of Trible) w 3D i testuje, i dzieje się rzecz BARDZO DZIWNA! nie raz jak włanczam fps gry jkest niski do 14 FPS, jednak czasami sie zdarza ze gre wlanczam i chodzi do 23 FPS przy tej samej kamerze w tym samym miejscu gry i z taką samą ilością objektow. Zauważyłem też że kursor na ekranie zżera z 2FPSY dlatego albo wyłączam w opcjach albo daje na róg ekranu. Ale i tak pomimo wyłączeniu kursora gra działa róznie raz wolno raz szybko Aha powyłączałem wszystkie inne programy w tle , no nie wiem co sie dzieje, czy jest ktoś kto umiał by mi powiedzieć w czym tkwi problem?? i jeszcze jedno: Jak zrobic efekt lustra w 3D ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Prawdopodobne przyczyny: za duża roździelczość, brak mgły. Musisz wiedzieć, że w 3D, to jest tak, że im większa roździelczość, tym wolniej chodzi. Tak samo brak mgły, może spowolnić grę. Przecież gnysek nawet pisał o tym w jakimś temacie :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 No ale dlaczego nieraz jak włanczam to gra chodzi szybciej do 25 FPS?? Innym razem jak wlanczam to do 15 fpsow, i wszystko jest tak samo: NIe ma mgły, tyle samo objektow, taka sama rozdzielczosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Może raz system jest zamulony, a raz nie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Jak bawiłem się Xtreme3D to tam było tak: im większa wartość w room_speed tym więc ej było FPSów, jak jest w przypadku 3D wbudowanego w GM6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi