Woock Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Witamy wszystkich userów w reedycji popularnego konkursu graficznego pt. Liga Pixelowa! Zapraszam do zapoznania się z regulaminem i brania udziału w kolejnych rundach. 1. Zwycięzca poprzedniego konkursu ustala kryteria aktualnego. Np. tematyka, rozmiar, etc... Prosi się o nienarzucanie więcej niż jedną lub dwie cechy prac. 2. Wszyscy zainteresowani postują swoją pracę w przeznaczonym do tego temacie. Zgłosiwszy ją, nie można już wprowadzić w niej żadnych zmian. 3. Czas nadsyłania prac: 1 tydzień. 4. Po upłynięciu czasu nadsyłania prac, wszyscy zawodnicy Ligi mogą zagłosować na jedną z prac w przeznaczonym do tego temacie. Nie można głosować na własną pracę. 5. Praca musi byc wykonana w całości przez uczestnika konkursu i na potrzeby konkursu. Użycie obrazka własnego, ale wykonanego tydzień, miesiąc czy rok przed konkursem nie jest dozwolone. 6. Do Ligi zapisujemy się przez zgłoszenie pracy. Proszę o niezaśmiecanie tematów postami o treści "wchodzę w to!" itp. 7. Punkty w rankingu naliczane są w następujący sposób: 1pkt za każdy otrzymany głos, 5pkt za każde zwycięstwo lub 3pkt w przypadku zwycięstwa ex equo. 8. Od trzeciej rundy wszystkie nadsyłane prace muszą być zapisane w jednym z następujących formatów: BMP, GIF, PNG. RANKING: 1. Copoconaco - 12pkt 2. Yoda - 8pkt 3. Matthew - 7pkt 4. Woock - 3pkt 4. Brocelliand - 3pkt 6. Propaganja - 1pkt 7. Fallord - 0pkt 7. FlaczeQ - 0pkt 7. Jaklub - 0pkt 7. Marmot - 0pkt 7. Mike_P - 0pkt 7. RaistlinBlackRobe - 0pkt 7. Solmis - 0pkt ZWYCIĘZCY: Runda I - "Mój własny avatar" Copoconaco & Matthew Runda II - "Mityczne stworzenie" Copoconaco & Yoda Wszelkie pytania odnośnie konkursu proszę zadawać w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Rozumiem, że oceniają użytkownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 4. Po upłynięciu czasu nadsyłania prac, wszyscy zawodnicy Ligi mogą zagłosować na jedną z prac w przeznaczonym do tego temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Trochę dużo czasu, ale mnie to odpowiada. Tak tylko stwierdziłem, bo większość zrobi pixelart w ok 1-5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dużo czasu jest dlatego, żeby każdy miał szansę. Wiesz, czasem coś komuś wypadnie etc i przy krótszym czasie na oddawanie prac by się nie załapał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Można ściągnąć obrazek z neta, wziąć pod lupę, obrysować kontury i ładnie upiększyć? :) (czyli zrobić lineart na podstawie obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Odradzam tego typu cwaniackie metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Pierwszą rundę zwyciężyli: Copoconaco oraz Matthew, zdobywając po trzy głosy. Zwycięzcy proszeni są o wspólne wybranie tematu następnej rundy i podanie go w temacie zgłoszeniowym. Runda wtedy zostanie rozpoczęta, a zgłaszanie prac zostanie zamknięte 7 dni później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Tzn. mamy stworzyć nowy temat jak tamten (gdzie oddawało się prace)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nie, w tamtym. Czyli tak jak zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja sie chce zapisac do ligi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 @up: 6. Do Ligi zapisujemy się przez zgłoszenie pracy. Proszę o niezaśmiecanie tematów postami o treści "wchodzę w to!" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Aha...:] czekam na ture nastepna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brocelliand Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nie wiem czy to pisze w odpowiednim temacie ale do rzeczy : Woock ,proponuje abys ty, jako zalozyciel ligi wprowadzil cos w stylu ograniczenia formatu, np. PNG lub PNG+BMP (dopuszczalnych). Pisze ten post poniewaz wystepuja rozne komplikacje, i trudno ocenic niektore prace. Roznica miedzy formatami jest olbrzymia ;) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Myślę, że masz rację. Ja jednak bym rozszerzył listę dopuszczalnych formatów o GIF. Zasada wejdzie od następnej rundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Drugą rundę zwyciężyli Copoconaco i Yoda, zdobywając po trzy głosy. Zwycięzcy proszeni są o wspólne wybranie tematu i ogłoszenie go w temacie na zgłaszanie prac. EDIT: Nastąpiła zmiana w regulaminie, która wchodzi w życie od tej rundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Hej Woock bo mi chodzi że na coś innego zamiast Goluma pierścień. O to mi chodzi tak chciałem zrobić, ale jak nie można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 21 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Punkt drugi regulaminu. Polecam udać się na przyspieszony kurs nauki czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Przydało by sie w regulaminie jasno określic ilośc nadsyłanych prac. Z kontekstu i formy kolejnych punktów wynika że chodzi o jedna prace, ale dla chcącego nic trudnego jesli chodzi o nadinterpretacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brocelliand Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Przydało by sie w regulaminie jasno określic ilośc nadsyłanych prac. W pełni się z tobą zgadzam. Mimo tego , że dla większości oczywiste jest, że udział bierze jedna praca, niektórzy coś nie rozumieją... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Dosłanie kolejnej pracy podchodzi moim zdaniem pod zmianę pracy (dodanie drugiej to dość poważna zmiana, nie?), co jest zabronione w punkcie drugim. Dla jasności jednak po tej rundzie dodany zostanie kolejny punkt regulaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Hej chłopaki, co z Ligą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Forma protestu Woocka - nie rozumiecie czym jest pixelart, nie ma ligi. Wszelkie zażalenia do was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dajcie nam szansę, brakuje tu konkursów plastycznych D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 GMclan nie jest stroną "plastyczną". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dlaczego przestałem prowadzić Ligę? Bo odechciało mi się dumania, co jest pikselartem, a co nie, co powinienem dopuścić do głosowania, a co zdyskwalifikować etc. Jeśli są jacyś inni chętni, żeby się pobawić w organizowanie tego cyrku, to proszę bardzo - bawcie się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 A ja popieram Woocka w całej rozciągłości, bo z prac na ostatnią turę, pixelartem nie są: http://img184.imageshack.us/img184/8049/gandalful8.png http://www.gmclan.org/uploader/1867/Gollumm_GLUM.png https://gmclan.org/uploader/2522/legolas2.png https://gmclan.org/uploader/1072/uruk_hai.png https://gmclan.org/uploader/2522/gandalf2.png http://www.gmclan.org/uploader/2271/Gandalf666.gif a są nim jedynie: http://www.gmclan.org/uploader/2404/3.png https://gmclan.org/uploader/3255/nazgul.gif http://img523.imageshack.us/img523/9990/nazgul1fp3.png Milutko :) . I tak nikt z was nie zrozumie co to pixelart, każdy będzie rysować po swojemu, więc taki konkurs nie ma sensu... Poprzednia edycja ligi pixelowej miała wyższy poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ja bym powiedział, że tylko pracka Yody była pixelartem. W pierwszej turze jakoś strzasznie nie było :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 żeby się pobawić w organizowanie tego cyrku, to proszę bardzo - bawcie się dobrze. Otwórz temat to my już wtedy sie pobawimy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam pomysła zróbmy tak - Skoro to "Liga Pixelowa", to nie psujmy se zabawy tylko - Otwórzcie temat i bawmy się Pixelami.Walić(za przeproszeniem) zasadę Pixel Artu i nie traktujmy tego jako Pixel Art tylko bawmy się tak jak to robiliśmy do tej pory.Po prostu używajmy Painta czy czego tam kolwiek i cieszmy się z rozgrywki w Lidze Pixelowej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi