RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 W d3d mam ustawioną projekcję na TPV i stworzyłem model, przekonwenterowałem marzipanem na mod i chę nim obracać więc ustawiam: d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_set_translation(x,y,z); d3d_transform_add_rotation_x(90); d3d_transform_add_rotation_z(direction); d3d_model_draw(Dragon_Id,x,y,z,background_get_texture(tex_dragon)); d3d_transform_set_identity(); Model porusza się w jednym punkcie po osi z(raz pod plansza raz nad), zupełnie wbrew objektowi. Help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_set_translation(x,y,z); d3d_transform_add_rotation_x(90); d3d_transform_add_rotation_z(direction); d3d_model_draw(Dragon_Id,0,0,0,background_get_texture(tex_dragon)); d3d_transform_set_identity(); jak dajesz transform to pozycja modelu na (0,0,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_set_translation(x,y,z); d3d_transform_add_rotation_x(90); d3d_transform_add_rotation_z(direction); d3d_model_draw(Dragon_Id,0,0,0,background_get_texture(tex_dragon)); d3d_transform_set_identity(); jak dajesz transform to pozycja modelu na (0,0,0) Niestety dalej to samo. :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 w takim razie wina lezy po stronie modelu lub kodu poruszania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 w takim razie wina lezy po stronie modelu lub kodu poruszania Poruszanie: speed+=.<wartość> i direction+=1 (w eventach keyboard). Model: Robiony w blenderze i wyexportowany na obj a następnie marzipanem na mod. View: xf=player.x-sin(degtorad(dir+90))*200 yf=player.y-cos (degtorad(dir+90))*200 zf=player.z+z xt=player.x yt=player.y zt=player.z d3d_set_projection(xf,yf,zf, xt,yt,zt, 0,0,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 hmm, nie za bardzo kumam co ma z tym wspolnego projekcja xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 hmm, nie za bardzo kumam co ma z tym wspolnego projekcja xD Podałem na wszelki wypadek, gdyby się mogło przyczynić do rozwiązania problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 to zapodaj projekt to moze ktos pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 to zapodaj projekt to moze ktos pomoze Proszę Niestety gmk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 uu, to ja nie pomoge, niestety gm6 uzywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi