Paqoo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Tworze gierkę rpg. Trzeba mi panel, który pojawia się po lewej stronie po wciśnięciu entera. Na panelu mają się znajdować przyciski ze statystykami itp. Po wciśnięciu przycisku na panelu wyświetlają się informacje. Dodatkowo dodam, że gra ma duży obszar i korzystam tutaj z views, bo musi ten panel pojawiać się na ekranie w określonym miejscu , a nie jako podążający view.. :boxed: Pisałem już posta o sam panel. Korzystamy z : view_xview view_yview Ale ogólnie jest kaszana, obiekty się kopiująi jest syf nie wiem jak to sobie nawet wyobrazić. :crying: Proszę o pomoc! :( Ten problem już mnie długo zajmuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 nie wiem jak to sobie nawet wyobrazić. Jak nie wiesz to się za to nie bierz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ale panel musi być. To jest gra RPG. Nie będę wiecznie tworzył klonów Pac-Mana albo jakichś innych prostych rzeczy. Chce stworzyć coś fajnego. :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 No to sie naucz wpierw gml'a na tyle żebyś dał radę... mówie ci bo wiem coś o tym - sam robię rpg'a - i nie dasz sobie w ten sposób rady. Zrób strzelankę, albo wyścigówkę - na tym się najlepiej nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Już to sobie wyobraziłem, ale to za skomplikowane dla mnie. Dlatego zrobiłem ekwpipunek w oddzielnym roomie i dałem tam persistent.. Trzeba sobie radzić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi