koziu Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Hello. Pytanie takie: Mam obiekt, ktory ma sprite o wymiarach 200x200. Ale w draw rysuje go przeskalowany (czyli np. wyswietla sie jako 100x75). Mam tez zdarzenie kolizji dla tego obiektu i tu jak latwo sie domyslec bierze mi maske 200x200. Jak zakodowac cos takiego aby maska dopasowala sie do tego co jest rysowane? tak mam w draw obiektu: draw_sprite_ext(sprite_index,-1,x,y,scalex,scaley,0,c_white,1); // tu trzeba dopasowac maske dzieki za pomoc :) pozdrawiam, koziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 draw_sprite_ext(sprite_index,-1,x,y,scalex,scaley,0,c_white,1); image_xscale=scalex image_yscale=scaley Proste, i bez gadania :] ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziu Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Dziekowka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi