Paqoo Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Chciałbym żeby po wciśnięciu klwisza, np. "I" wyskoczył nam panel z ekwipunkiem, statystykami postaci itp. W grze istnieją views dlatego nie wiem jak mam to zrobić. Stworzenie tego panelu bez view to pestka, wystarczy skorzystać z klocka, albo napisać kodem.. A w wypadku gdy mam view? Dodatkowo chciałbym żeby ten panel poruszał się za graczem.. Troche skomplikowane, ale myślę, że nie aż tak bardzo. Pomożecie? :crying: Dodam, ze panel składa się z kilku obiektów, tzn. żeby go stworzyć należy utworzyć obiekt, np "zakładka 1, 2" i obiekty "tekst1, tekst 2..". Czyli panel jest zbiorem kilku obiektów, które ze soba działają. Np. Mamy przyciski, po wciśnięciu których wyskakuje zakładka z ekwipunkiem.. I tak dalej.. Spędziłem troche czasu nad tym panelem, działa sprawnie, ale stoi w miejscu.. Jeśli nie uda się tego zrobić, proszę zaproponować mi coś innego. Gra nad która pracuję zapowiada się na prawdę ciekawie. mimo tego, że będzie chyba moją pierwszą POWAŻNĄ GRĄ! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Chciałbym żeby po wciśnięciu klwisza, np. "I" wyskoczył nam panel z ekwipunkiem, statystykami postaci itp. W grze istnieją views dlatego nie wiem jak mam to zrobić. Stworzenie tego panelu bez view to pestka, wystarczy skorzystać z klocka, albo napisać kodem.. A w wypadku gdy mam view? Dodatkowo chciałbym żeby ten panel poruszał się za graczem.. Troche skomplikowane, ale myślę, że nie aż tak bardzo. Pomożecie? :crying: Dodam, ze panel składa się z kilku obiektów, tzn. żeby go stworzyć należy utworzyć obiekt, np "zakładka 1, 2" i obiekty "tekst1, tekst 2..". Czyli panel jest zbiorem kilku obiektów, które ze soba działają. Np. Mamy przyciski, po wciśnięciu których wyskakuje zakładka z ekwipunkiem.. I tak dalej.. Spędziłem troche czasu nad tym panelem, działa sprawnie, ale stoi w miejscu.. Jeśli nie uda się tego zrobić, proszę zaproponować mi coś innego. Gra nad która pracuję zapowiada się na prawdę ciekawie. mimo tego, że będzie chyba moją pierwszą POWAŻNĄ GRĄ! :o Ustawiaj pozycję uwzględniając view_xview i view_yview. Zwracają one pozycję x i y lewego górnego rogu widoku(nie uwzględniają view_angle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 No więc właśnie bo X i Y to są takie, że jak wpiszesz taki kod to one zostaja w jednym miejscu, a "view_xview" i "view_yview" to są jakby "przyklejone" do ekranu. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Już rozumiem! Dobrze, dzieki bardzo :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi