Powell Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Mam problem Oto odnośnik (w screenie nie da sie tego pokazać) http://www.speedyshare.com/440851543.html Jest to gra typu tower defense. Gdy klikasz next wave na miejsce respawna 1oponenta wskakuje drugi i wychodzą inni, ale z innymi jest problem, do tych pierwszych wszystko pięknie, ale z drugimi juz coś z timerem i towery strzelaja jak moja matka po wywiadówce code przykładowego sniper tower. create strzela=1 kata=1 alarm[0] strzela=1 alarm[1] kata=1 step if strzela =1 { if distance_to_object(pikeman) < 900 instance_create(x,y,object18) strzela=0 alarm[0]=room_speed*6 } if kata=1 { if distance_to_object(npc_troll) <900 instance_create(x,y,snipclus) kata=0 alarm[1]=room_speed*6 } { if distance_to_object(npc_troll) <900 then kata=1 PS. grafike sie zmieni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 if distance_to_object(npc_troll) <900 then kata=1 Napisales tak a przeciez warunkiem strzelania 2 przeciwnika jest kata=1 wiec caly czas sie robia :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 if distance_to_object(npc_troll) <900 then kata=1 Napisales tak a przeciez warunkiem strzelania 2 przeciwnika jest kata=1 wiec caly czas sie robia :| Chyba faktycznie przekombinowałem <_< Ale dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 no cóż ale nastepny problem naboje kleją się do tych 2 przeciwników a do 1 wszystko pięknie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi