Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam. Jestem w trakcie tworzenia swojej pierwszej gry w Delphi - Life Manager. Jest to tekstowy symulator życia. Jednak trafiłem na problem. Nie wiem jak zrobić żeby nie można było edytować opcji w ComboBox <_< Liste wysuwa, ale można zmieniać nazwy które tam są :( Niewiem co robić. Z góry dzięki za pomoc. EDIT: Jeszcze jedno. Mam TabbedNotebook i kilka zakładek. Na pierwszej mam pare rzeczy. Tylko, że one wyświetlają się na każdej zakładce, a ja chce żeby były tylko na tej jednej <_< Trzeba coś w kodzie, czy można w OI można coś zaznaczyć? Z góry dzieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Co do pierwszego, to gdzieś w ustawieniach objectu jest opcja block, czy coś takiego, ale narazie dokładnie nie powiem ci, bo nie mam delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A nie editanable czy jakoś tak ? Tak jak w memo (text area :P) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Dobra, z ComboBoxem się uporałem. Trza było wybrać rodzaj listy... Zostało tylko to: EDIT: Jeszcze jedno. Mam TabbedNotebook i kilka zakładek. Na pierwszej mam pare rzeczy. Tylko, że one wyświetlają się na każdej zakładce, a ja chce żeby były tylko na tej jednej <_< Trzeba coś w kodzie, czy można w OI można coś zaznaczyć? Z góry dzieki... Please, help me! :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Załatwione... Rozwiązanie było banalne... Trzeba było dawać nowe elemnty na polu zakładki :] Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robix Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam. Jestem w trakcie tworzenia swojej pierwszej gry w Delphi - Life Manager. Jest to tekstowy symulator życia. Jednak trafiłem na problem. Nie wiem jak zrobić żeby nie można było edytować opcji w ComboBox dry.gif Liste wysuwa, ale można zmieniać nazwy które tam są sad.gif Niewiem co robić. Z góry dzięki za pomoc. W ObjectInspector Style->DropDownList albo DropDownListFixed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 lol człowieku ten temat ma już dobre 3 lata :blink: a problem przeciez juz jest rozwiazany xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 jeeeeeeezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu zamykam. a tobie robix, następnym razem wstawię warna za takie niepotrzebne nekrofilskie uczynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi