Adamosca Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 No więc tak. zrobiłem, aby tablica i ikona czaru podążały za bohaterem, ale ikonka pozostaje nieco w tyle, to jest jak ide na dół to ject za bardzo w górze, ale jak sie zatrzymam to sie wyrównuje. Co mogłem zrobić nie tak? Podpowiedzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 heh. zapewne robisz w stepie ;) drawuj hud (tablice itd) i daj obiekty na miejsca np. przyciskow ;) tylko nie rob przyciskow - obiektow! bo one takze beda sie "poruszac". zrob je jako niewidoczne obiekty a rysuj wszystko tj. hud, przyciski itd. mam nadzieje ze mnie zrozumiales :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamosca Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 :( no raczej tak nie bardzo to zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 No zamiast robić to jako obiekty po prostu to rysuj na DRAW ;) Albo daj kod który masz żeby hud podążał za bohaterem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamosca Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 No dobra zrobiłem to. Ale chciałbym aby po nacisnięciu na ten object coś tam sie robiło, ale jak nacisne na tego sprita to nic sie nie dzieje bo nie naciskam na sprita objecta, moglibyście coś poradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ? :| Nie kumam... klikasz na object i nic? czy klikasz na rysowanego sprita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamosca Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 No na sprita rysowanego, bo object jest nie widoczny, więc nie można na niego kliknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Heh, znaj moja laske Adamie pomoge Ci^^ Objekty czarow: -zrob niewidoczne Object RYSOWANEJ tablicy czarow (napewno mas zrysowana, wkoncu masz ja odemnie): Draw/ draw_sprite(ten glupiutki czar,0,tablica.x ile ci trza,tablica.y ile ci trza) Kunieeeeec.... :] :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: ///// Juz se nie pogramy w Dofa ;( Shika platna^^ :( EDIT: moj blad, mi tez nie dziala... Mozecie cos poradzic z tym bo ja tez mam taki problem, z tym ze to MUSI byc obiekt a nie sprit poniewaz jest on potrzebny help? // doubleposting wiem, ale inaczej nikt nie zajrzy do tego topiku .;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 No jak rysujesz sprity to skąd on ma wiedzieć w który kliknąłeś? :| Musisz sprawdzac pozycję x i y myszki albo zrobić to na osobnych obiektach najlepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Akcja ustalania pozycji tego w co to masz kliknąć powinna byc w tym samym evencie co rysowanie i musi być przed rysowaniem. Też tak miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi