KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Siemka! Właśnie robie kompilator HTML. i mam taki kod: F2: keyboard_string=get_save_filename("Pliki HTML|*.html;","") I czemu mi on nie działa? Znaczy działa, tylko nie zapisuje ;( Prosze o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Bo jak nie dałeś żadnej funkcji zapisu to jakim cudem ma ono zapisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Bo jak nie dałeś żadnej funkcji zapisu to jakim cudem ma ono zapisać? A jaka to jest funkcja zapisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Sam musisz takową zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Sam musisz takową zrobić. A podasz mi przykład? Ja jestem troche niekumaty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 // W zmiennej 'zawartosc' jest tresc HTML-a var plik,nazwa; nazwa=get_save_filename("Pliki HTML|*.html;",""); if (nazwa=="") exit; plik=file_text_open_write(nazwa); file_text_write_string(plik,zawartosc); file_text_close(plik); :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Od kiedy HTMLa się kompiluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Może robi jakiś edytor WYSIWYG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 // W zmiennej 'zawartosc' jest tresc HTML-a var plik,nazwa; nazwa=get_save_filename("Pliki HTML|*.html;",""); if (nazwa=="") exit; plik=file_text_open_write(nazwa); file_text_write_string(plik,zawartosc); file_text_close(plik); :) Jest OK, ale zapisuje mi jako "*." czyli nic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 No bo musisz dodać, żeby zapisywało z rozszerzeniem .html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 No bo musisz dodać, żeby zapisywało z rozszerzeniem .html OMG, ale jak? sorki, że tak dużo sie pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Dodajesz if( filename_ext( nazwa ) == '' ) nazwa += '.html'; kryniak, ale HTMLa się nie kompiluje. Parasuje, ew po prostu analizuje. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Dodajeszif( filename_ext( nazwa ) == '' ) nazwa += '.html'; kryniak, ale HTMLa się nie kompiluje. Parasuje, ew po prostu analizuje. ;P Użyłem twojego przykładu, ale nic :( Może ktoś by mi przerobił? LINK: http://www.gmclan.org/up2204_11_html.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 var plik,nazwa; nazwa=get_save_filename("Pliki HTML|*.html;",""); if (nazwa=="") exit; if( filename_ext( nazwa ) == '' ) nazwa += '.html'; plik=file_text_open_write(nazwa); file_text_write_string(plik,str); file_text_close(plik); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 var plik,nazwa; nazwa=get_save_filename("Pliki HTML|*.html;",""); if (nazwa=="") exit; if( filename_ext( nazwa ) == '' ) nazwa += '.html'; plik=file_text_open_write(nazwa); file_text_write_string(plik,str); file_text_close(plik); BIG THX!!!!! DODAM CIEBIE I KRYNIAKA DO CREDITS! Jeszcze raz thx. zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi