MAK Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Tytuł: MAK Gatunek: RTS Opis: Po wielu próbach i nieprzespanych nocach prezentuje Mojom pierwszą grę (demo) i zarazem pierwszą w historii Gm grę z dubbingiem (w wykonaniu syntetyzatora mowy) dzięki czemu jednostki nie są nieme. Musze też dodać że nie wszystką grafę ściągałem z neta, a w przerabianie niektórych skinów włożyłem mnóstwo pracy i serca. W tym demie jest jednak nieco bugów i co nie co jeszcze można zoptymalizować ale zajmę się tym później. Powinienem też uczynić tom grę bardziej statyczną bo ciężko jest zapanować na chaosem wojennym, zapewniam jednak że to coś co się kręci to nasz surowiec (energia) i szybkie przejęcie tych źródeł ostudzi zapał wroga. Demo składa się z dwóch etapów, dopiero drugi jest strategiczny. HAVE GOOD WAR!!! Download: https://gmclan.org/up2989_3_MAK.html Autorzy: Programowanie: MAK Fabuła: MAK Grafika: MAK , zasoby gm , internet Muzyka: zasoby gm Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Dziwne toto - w ogóle nie zakumałem fabuły - nie wiadomo gdzie to się dzieje - grafa marna, syntezator IVONA - dnerwuje a nie umila grę ;3 Poza tym dziwnie wyglądają te pociski i raz do mnie strzelają i ubywa mi życia raz nie... :/ gameplay ogólem kichaty no i niebyt to gryalne =:| Ale żę też chcesz zrobić coś RTSowego 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAK Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Dziwne toto - w ogóle nie zakumałem fabuły - nie wiadomo gdzie to się dzieje - grafa marna, syntezator IVONA - dnerwuje a nie umila grę ;3 Poza tym dziwnie wyglądają te pociski i raz do mnie strzelają i ubywa mi życia raz nie... :/ gameplay ogólem kichaty no i niebyt to gryalne =:| Ale żę też chcesz zrobić coś RTSowego 3/5 Zdaje sobie sprawę że fabuła jest do dupy, ale rzadko kto nad nią pracuje w demie Potem będzie ładnie, musi chodzi tylko o to by zademonstrować to rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 A mi się spodobał syntezator, bo się uśmiałem słysząc te dialogi i gdy podczas ataku bohater dumnie wrzasnął: "Roz_ie_dolić !" :) W sumie to nie jest najgorzej jak na pierwszą grę dlatego dostajesz 3 gwiazdki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Ja nawet nie wiedziałem jak się chodzi itp. Powie mi ktoś jak chodzić? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAK Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Ja nawet nie wiedziałem jak się chodzi itp. Powie mi ktoś jak chodzić? xD Naciśnij kilka razy buton ok albo spacje/enter(by przyspieszyć dialog) Potem lewym robisz kwadrat którym zaznaczasz jednostkę (klik na jednostkę to za mało, musi być kwadrat) następnie prawym wykonujesz ruch. Gdyby jeszcze ktoś miał problem z rekrutacjom jednostek (w etapie 2) to nie robi się tego pulsacyjnie lecz wystarczy trzymać na ikonce lewy przycisk myszy Jestem też nieco rozczarowany że nikt nie skomentował kursora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Jestem też nieco rozczarowany że nikt nie skomentował kursora Nie za dobry, wolałbym zwykły, czyli taki żeby nic z niego nie kapało :) albo popraw grafikę tej "krwi" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziu Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Generalnie za szybko sie wszystko dzieje, straszny chaos :/ Przydalaby sie minimapa do szybszego poruszania (i moze poruszanie jak kursor jest na krewedzi ekranu). Ale 4/5 mozna dac spokojnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAK Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 A mi się spodobał syntezator, bo się uśmiałem słysząc te dialogi i gdy podczas ataku bohater dumnie wrzasnął: "Roz_ie_dolić !" :) W sumie to nie jest najgorzej jak na pierwszą grę dlatego dostajesz 3 gwiazdki :) Dzięki za poparcie w sprawie gadających jednostek Zastanawiam się czy miałem dobry pomysł żeby wykorzystać głos również w dialogach //------------------------------------------------------------------------------------------------- Aczkolwiek proszę o nie umieszczanie postów typu „dialog bez sensu”(bo to się zmieni) ani „żadnej syntezy”(bo z jednostek dumnie krzyczących nie zrezygnuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Może zrób grę w języku angielskim bo syntezatorów amerykańskich/angielskich jest znacznie więcej niż tych polskich i była by większa różnorodność głosów postaci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Hmmm udało mi się zagrać i gra jest nawet fajna a dam 3/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi