Lord Marcelot Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam! Mógłby mi ktoś wytłumaczyć do czego służą tablice? Wiem jak je "budować" (np. tablica[1,3]=11) tylko nie wiem jak je używać i po co one są :( No i wiem że za ich pomocą można stworzyć np. Inventory. Z góry dzięki i pozdrawiam. Aha... szukałem i nic ciekawego nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 http://it.mnabialek.pl/index.php?url=c&...;which=lekcja12 - bęc! Fajny artykuł z niego się uczyłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 No już trochę zrozumiałem. Dzięki. ale mógłby mi to wytłumaczyć "na chłopski rozum" :P ? Tak króciutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 zobacz sobie moj artykul o siatkach. wprawdzie nie sa to typowe tablice ale moze ci to pomoze zrozumiec (obrazki) https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=8430 zobacz sobie na ten drugi obrazek. i jak napiszesz tablica[0,0] = 5 tablica[3,2] = 3 tablica[2,4] = 2 to tą tablice bedziesz mogl przedstawic w sposob graficzny tak jak na tamtym rysunku (drugim) i jak napiszesz teraz misiek = tablica[0,0] + tablica[3,2] to misiek bedzie == 8 i to jest najprostsza rzecz w ktorej mozesz wykorzystac tablice :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dzięki, już coraz więcej rozumiem. Ale jak można zrobić Inventory "na" tablicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 poszukaj pierwszy lepszy przyklad inventory na tablicach i tam jest "jak można zrobić" :D i przeanalizuj ten przyklad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi