RaistlinBlackRobe Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 A więc mam kilka pytań: -Jeżeli używam eventu collision, jak sprawdzić w jego kodzie id objektu z którym się zderzyłem? -Jeżeli chcę ograniczyć liczbę reagowań na zderzenie z objektem o odpowiednim id do np. 10 stepów, to co mam zrobić?(alarmy odpadają bo objektów zderzających się będzie naprawdę wiele, a na dodatek będą się tworzyć i niszczyć) Te zagadnienia dotyczą kolizji z objektami broni, a event collision jest w objekcie bohatera. Proszę o odpowiedzi. EDIT: -Może ktoś by wiedział jak określić kolizję z tile danego rodzaju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ??? instance_destroy w broni? ... ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ??? instance_destroy w broni? ... ??? OMG. To byla informacja poboczna, że będą się tworzyć i niszczyć. Ja wiem jak niszczyć objekt. Ja potrzebuję odpowiedzi jak otrzymać id broni, z którą się zderzyłem, jak ograniczyć uderzenie danej broni w dany objekt do 10 stepów oraz jak wykryć kolizję z tile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi