szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 :( mam coś takiego że jak gość nie zmienia ,,widoku,, np jak stoi przodem to normalnie chodzi.... CHODZI MI O PLATFORMÓWKĘ....... a potem do kayeboard dodam w np left change sprite na obrót w lewo i mam start moving in a direction to mi gość w grze sie przekręca ale potem idzie i nie może sie zatrzymać a mi chodzi o tak jak normalnie powinno być czyli ile potrzymasz tyle idzie. a i jeszcze do tego dochodzi grawitacja ale to zgapiłem z filmiku wiec wszystko ok dopóki sie nie zacznie kręcić. proszę o pomoc :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 W FAQ masz najzwyklejszy skrypt platformowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 nie wiem co jest ale nawet FAQ znaleźć nie mogę.... proszę :crying: o link :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 http://www.gmclan.org/index.php?czytajart=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 coz jak jemu chodzi o przytrzymanie klawisza... a nie widnieje taki event keyboard? bo jak dasz key pressed to wiadomo ze tak bedzie... a ja robie teraz w stepie klawisze wiec nie pamietam za bardzo w eventach i to jedyna pomoc jaka moge ci udzielic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 dzięki ale to nic z tego. bo jak jest jedna osoba to wszystko ok ale potem dodaje change sprite i move fixed i zmieniam pozycje np jak stoi bokiem to gość jak raz kliknę to idzie do końca planszy :crying: .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 "Najpierw tworzymy obiekt blok, po którym będzie chodził bohater. Należy pamiętać, że blok ma być solid. Następnie robimy obiekt hero, któremu w "step" wklejamy kod: if place_free(x,y+1) {gravity = 0.5} else {gravity = 0} Przy kolizji z blokiem: move_contact_solid(270,4) vspeed = 0 Przy naciśnięciu klawisza w prawo: if place_free(x+4,y) {x+=4} Przy naciśnięciu klawisza w lewo: if place_free(x-4,y) {x-=4} Przy naciśnięciu klawisza w górę (skakanie): if ! place_free(x,y+1) {vspeed = -10} " Wystarczyło przeczytać FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ok dzienki wszystkim temat zamknięty :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi