Nikas Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Siemka! mam otuż pewien problem :( mam drzewko w 3D składające się z 2 objectów obj_czescdrzewka1 i obj_czescdrzewka2 obj_czescdrzewka1 ma w create //Wygląd tex=background_get_texture(tex_kora) //Pozycja z=32 zmin=0 //Przezroczystość alpha=1 i w draw draw_set_alpha(alpha)//Przezroczystość d3d_draw_block(x,y,z,x+16,y+16,zmin,tex,1,(z-zmin)/16)//Rysujemy 3D klocek d3d_draw_floor(x,y,z+0.1,x+16,y+16,z+0.1,tex,1,1)//Aby nie działało na "repeat" textury xP draw_set_alpha(1)//Aby przezroczystość nie działała na wszystkie obiekty obj_czescdrzewka2 ma w create //Wygląd tex=background_get_texture(tex_tree_1) //Pozycja z=50 zmin=0 //Przezroczystość alpha=1 i w draw draw_set_alpha(alpha)//Przezroczystość d3d_draw_ellipsoid(x,y,z,x+50,y+50,zmin,tex,1,(z-zmin)/16,10)//Rysujemy 3D klocek draw_set_alpha(1)//Aby przezroczystość nie działała na wszystkie obi tylko z czesc 2 jest problem bo jak zmieniam pozycje to zmieniam i rozmiary a ja chce by czesc 2 drzewka była tych wymiarów a jak dobrze to wycentruje to jest mała kulka ;/ a więc prosze o odpowiedź z góry thx :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 https://gmclan.org/up1105_11_tree.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi