RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Heh, typowo newbowskie pytanie. Otóż jak tworzę room większy niż full screen(u mnie 1024*768). Wszystko działa tak jak wcześniej, ale wyświetlany jest cały room(zeskalowany jakby) zamiast kawałka. Wiem chaotycznie brzmi, ale trudno to wytłumaczyć. Wygląd całkowity, zeskalowany, a jeżeli kliknę w punkt docelowy do dojścia w jakieś miejsce idzie tam gdzie by to było w dawnym ustawieniu. Czy mogę coś zrobić, aby mieć normalny(cząstkowy) widok? Mam ustawionego w roomie view'a na bohatera(oczywiście chciałbym gdyby z jego ruchem przewijał się ekran). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 No to przeciez w zakladce view w object following dajesz obiekt bohatera, a w x i y (wielkosc view) dajesz np 640x480, potem w hbor i vbor (chyba tak nie pamietam) ustalasz na jakich x i y ma sie ekran przewijac (najlepiej polowka czyli dla 640x480 wpisujesz 320x240). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 No to przeciez w zakladce view w object following dajesz obiekt bohatera, a w x i y (wielkosc view) dajesz np 640x480, potem w hbor i vbor (chyba tak nie pamietam) ustalasz na jakich x i y ma sie ekran przewijac (najlepiej polowka czyli dla 640x480 wpisujesz 320x240). Na to też wpadłem(mówiąc, że mam viewa na bohaterze to miałem na myśli). Problem jest chyba większy niż myślałem. Screen: Screenik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Może view jest tak wielki jak room? a wyswietla sie na screenie zeskalowany? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 a moze nie zaznaczyles opcji enable views??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 a moze nie zaznaczyles opcji enable views??? Fakt, ale chyba nie tylko. Ponieważ teraz kiedy włączam room pojawia się okno m.w. 20*60 pikseli zupełnie czarne(mam odpowiednio[chyba] ustawiony view). Może może mieć to związek z skryptem chatu, który sprawdza czy tekst nie jest dłuższy od roomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 może ustaw w object following gracza i Hbor=600 Vbor=400 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Nie. To już chyba nie było newbowskie ale n00bowskie, ale nie zaznaczyłem visible when room starts. :D Dzięki za pomoc(zamykam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi