Luz Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Witam! Mam pytanko, czy da się zrobic, że mam na komputerze plik o nazwie np. news oraz mam program zrobiony gm, i w tym programie jest napisane to co w tym pliku news, ale to ma działac na zasadzie, ze załużmy mój kumpel ma ten program (który zrobilem) a ja mam na kompie plik news i u niego w tym programie jest napisane to co w pliku na moim kompie, ale jak zmienie tekst w tym pliku to tekst na jego kompie w tym programie tez się zmieni? Chodzi mi o takie cos, ze dane tekstowe z pliku news z mojego kompa sa przesyłane go programu na jego i każdy komputer który mam mój program przez internet i ja moge kiedy chce zmieniac tekst w tym pliku. Czy da się tak zrobic ? jak sie da to jak to zrobic ? Pozdro Luz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Tak, musisz po prostu zastosować np. 39dll, i wysyłać do klientów aktualny news. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 A da sie to zrobić nie uzywając 39dll ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 soc.dll, mplay gma,... no wiesz jakieś połączenie z innym kompem musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 da sie, ale bez niego to będzie tak wolno że twój news będzie sie 15 min słał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Może byc i 15 minut, powiedzcie tylko jak to zrobic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Jest przykład Tymona o mplayu gma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 nie dosc ze wolny to nie przejrzysty... lepiej byłoby użyć dll-a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 @up: wiem ale 39dll mało kto umie - ja na przykład nie umiem go :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 ja też sie nie urodziłem z jego znajomością... mimo że jest prosty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Lepiej by było zrobić dwa programy, jeden typowo kliencki i drugi do zarządzania newsami. Teraz szukamy jakiegoś serwera www, piszemy stronkę w php do obsługi niusów, korzystamy z rm_http i poprzez tą drugą aplikację nagrywamy na serwer niusy, a programem klienckim co jakiś czas sprawdzamy czy na serwerze nie ma nowych niusów. Ewentualnie ten drugi progs można kompletnie ominąć i napisać zarządzanie niusami tylko i wyłącznie poprzez stronę www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi