Paco Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 W temacie wyczerpująco opisałem problem. Ludzik sobie łazi i jak wejdzie w trawę(sprite 32x32), to ma być jakiś tam dźwięk konkretny. A inny jeżeli porusza się po ziemi, powiedzmy. Pomożecie? Gra będzie multiplayer. Potrzebne mi to żeby ubarwić rozgrywkę. I dodatkowo: jak zrobić żeby ten dźwięk był z jakiegoś miejsca tylko słyszalny - 3d!? Tak, że jak np. sobie idę to słyszę kroki gracza znajdującego się troche dalej..? Proszę o w miarę szybką odpowiedź, bo grę niedługo chcę zaprezentować znajomym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Użyj funkcji tile_get_background(id) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paco Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Nie rozumiem tej funkcji :) A zresztą chyba nie o to mi chodziło. Powtórzę dokładniej: Ludzik idzie po glebie = odtwarzanie dźwięku w jego pobliżu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 No i tą funkcją sprawdzasz czy kolo jest na danym backgroundzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 LOL, powiedzcie mi, że to podpucha xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paco Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Poradziłem sobie z tym po swojemu.. Zobaczymy, czy zadziała w praktyce :lol2: Ale ThX !!! Może usłyszycie o mojej gierce kiedyś .. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi