bartas Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jak zrobić żeby wróg strzelał pojedynczymi pociskami?? Tzn. że nie całymi seriami tylko jeden strzał na np. 5 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 ja nie wiem na jakiej zasadzie ten twoj wrog strzela :huh: robisz sobie jakas zmienna np. strzela = 1 dajesz to oczywiscie do create ( ma mozliwosc strzalu ) i pozniej w step if strzela { //skrypt strzalu strzela = 0 alarm[0] = room_speed*5 } a w alarm 0 : strzela = 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 strzela na tej zasadzie ze jak player jest w odleglosci mniejszej od 200 to wrog strzela do playera seriami a mi chodzi o to zeby strzelał pojedynczo i to co mi dales niestety nie dziala :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 W obiekcie Obj_Wrog: w create: strzal = 1; w step: if( distance_to_object( Obj_Gracz ) < 200 ) { if( strzal ) { var i; i = instance_create( x, y, Obj_Strzal ); i.direction = point_direction( i.x, i.y, Obj_Gracz.x, Obj_Gracz.y ); i.speed = 3; strzal = 0; alarm[0] = room_speed * 3; } } w alarm0: strzal = 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 eh chyba źle pytanie sformułowałem chodzi oto żeby strzelał seriami tylko z przerwami sorry brat mnie zagadał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 W obiekcie Obj_Wrog: w create: strzal = 1; w step: if( distance_to_object( Obj_Gracz ) < 200 ) { if( strzal ) { var i; i = instance_create( x, y, Obj_Strzal ); i.direction = point_direction( i.x, i.y, Obj_Gracz.x, Obj_Gracz.y ); i.speed = 3; strzal = 0; alarm[0] = room_speed * 0.1; } } w alarm0: strzal = 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Max Ci jeszcze bardziej uproscil zycie. dopisz tylko w alarm[0] strzal = 1 bo o tym zapomnial.... ale w edicie sie juz poprawil :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 a teraz jezeli nie ma amunicji to nadal strzela a wtedy nie strzelal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jeju z kad my mamy wiedziec ze ty tam amunicji uzywales ? Musisz polaczyc ten swoj kod z tym co zostal podany tutaj. dobra zrobie to za ciebie :D zamien to w stepie : if( distance_to_object( Obj_Gracz ) < 200 ) { if( strzal ) && global.ammo>0 { global.ammo -=1 var i; i = instance_create( x, y, Obj_Strzal ); i.direction = point_direction( i.x, i.y, Obj_Gracz.x, Obj_Gracz.y ); i.speed = 3; strzal = 0; alarm[0] = room_speed * 5; } } i w create : global.ammo = 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 połączyłem :P tez caly czas strzela EDIT: sorry nie zauwazylem ze zrobiles edita EDIT2: Dzieki działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi