bartas Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Robie strzelaninke 2D i nie wiem jak zrobić żeby wróg omijał przeszkody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 mp_potential_step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 teraz jak przed nim jest obiekt ktory ma ominąć włazi na ten sam ktory jest obok i sie zatrzymuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Ehh, następnym razem użyj szukajki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 daje to w stepie i nadal to samo :( tylko teraz nawet nie omija :( i nie chodzi mi oto zeby szedl tam gdzie klikne myszką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 A gdzie chcesz zeby szedł? Sprecyzuj... Aha wróg <bec> To daj mu: if distance_to_objec(gracz) < 300 { mp_potential_step(gracz.x,gracz.y,3,0) } if distance_to_object(gracz) < 50 { speed=0 } image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 to moze ja wam dam kod jaki mam w stepie a wy napiszecie co mam dopisać if point_distance (x,y,player.x,player.y) < 100 { widzi = 1 } if widzi = 1 && amunicja > 0 { instance_create(x,y,naboj) amunicja -= 1 } if amunicja < 1 && instance_exists(ammo) { move_towards_point(ammo.x,ammo.y,5) widzi = 0 } else if ! instance_exists(ammo) move_towards_point(player.x,player.y,5) if amunicja <= 100 { move_towards_point(player.x,player.y,5) } if amunicja < 1 { move_towards_point(ammo.x,ammo.y,5) } else if ! instance_exists(ammo) move_towards_point(waypoint.x,waypoint.y,5) if amunicja > 10 { move_towards_point(player.x,player.y,5) } if point_distance (x,y,player.x,player.y) > 100 { widzi = 0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 O boże ale skomplikowany kod :F Pewnie nic z tego nie kumasz... Btw skoromasz move_towards_points to sie nie dziw ze nie omija przeszkod... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 kumam bo sam pisalem :P taki glupi błąd :| dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Ehh, następnym razem użyj szukajki!!! Nie dostrzegłeś tutaj linka do przykładu... :|? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 dostrzeglem ale nie pomógł bo dopisywalem ten kod ze stepa na koniec mojego kodu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi