BartekGM Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam ! Chce zrobić przygodówkę a w niej : 1. Gdy kliknę w NPC to wyświetli mi się nad nim tekst np. : [Jaki miły poranek] 2. Gdy kliknę w innego NPC to wyświetli mi się tekst nad nim np.: [Chcesz wykonać misję ?] i odpowiedzi do wyboru : [Tak , bo nic nie mam do roboty] [Nie , nie mam czasu] Pomocy :crying: Pozdrawiam BartekGM :krider: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 if keyboard_check(vk_space) { show_message(Jaki miły poranek!) } speed=0 daj to do collision z danym objectem w hero... a konkretnie chodzilo ci o podejscie do bohatera i nacisniencie danego przycisku? EDIT: nie potrafie z odpowiedziami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Tak jak podejdziesz i naciśniesz spację to dopiero to się wyświetla ! <_< EDIT : te pierwsze już wiem jak zrobić robiłem taki temat :frusty: ale drugie nie :crying: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Pospieszylem sie... na moja pomoc niestety juz nie mozesz liczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 obj_gracz ev_draw If distance_to_object(npc) < 100 if keyboard_check_pressed(vk_space) { draw_text(npc.x,npc.y,'jaki mily poranek') odpowiadaj=1 } obj_odpowiedz ev draw if odpowiadaj=1 { if keyboard_check_pressed(ord('1')) { draw_text(x,y,'twoj stary') } else if keyboard_check_pressed(ord('2')) { draw_text(x,y,'a w ryj bys nie chcial?') } } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 dzięki Yoda ! (czy mi się to kojarzy ze star wars :lol: ) Zamykam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi