zalu Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Hejka mam pytanko jak zrobić budowanie a mianowicie mam dwa obiekty jedna miniaturka i jeden obiekt . Więc jak zrobić że gdy kliknę lpm na miniaturkę na pasku to na planszy pojawia się obiekt który podąża za kursorem i gdy najadę nim na inny obiekt to podświetla się na czerwono a gdy jest nie na obiekcie i jak kliknę lpm to się zatrzymuje w miejscu w którym kliknąłem . z góry wiieeeeeeelkie THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Doh... x=mouse_x, y=mouse_y? A co do drugiego to sprawdzaj place_meeting czy obiekty na siebie nachodzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 ok a inaczej ? Czyli żeby można go było postawić tylko na danym objekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 To sprawdzasz czy dany obiekt istnieje pod innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 sorry ale nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 No dajesz przed zbudowaniem taki warunek if !place_meeting(objekt) I już! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 zaraz zobaczę jak będzie działać to jesteście w kredis ajak nie to.... to też dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi