maly158 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Mam mały problem - robię proste wyścigi samochodowe (widok z góry z użyciem view_angle) Problem polega na tym, że tablica wyników podczas jazdy obraca mi się razem z room'em. Co zrobić żeby ją zakotwiczyć w lewym górny rogu ekranu ??? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Zrezygnować z użycia view_angle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Proste i skuteczne ale nie o to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 view_angle obraca CAŁY rysowany obraz przez grę. Mógłbyś użyć kilka viewów, by na jednym rysować grę, a na innym tablicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 view_angle obraca CAŁY rysowany obraz przez grę. Mógłbyś użyć kilka viewów, by na jednym rysować grę, a na innym tablicę. A jak to rozwiązać technicznie ? - cały czas uważam siebie za początkującego i wielu rozwiązań jeczcze nie znam. EDIT: Dzięki Tymon z kilkoma viewami działa - troczeczke trzeba się pobawić z ustawieniami viewów, ale jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi